Topless activiste grijpt EK-beker

De vrouw is een activiste van de groep Femen die vaker topless protesteert. De vrouwen strijden voor vrouwenrechten en vrezen dat het EK voetbal dat in juni wordt gehouden leidt tot een toename van het sekstoerisme.

Centrum van vrouwenhandel

Vorig jaar werden nog Kamervragen gesteld over vrouwenrechten in Oekrane. Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is het land een centrum van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.

De glans van het voetbaltoernooi dreigt verloren te gaan door negatieve aandacht. De regering van het land staat onder druk van het Westen door kwestie van oud-premier Julia Timoshenko. Zij ging in hongerstaking omdat de bewakers in de gevangenis waar ze zit opgesloten, haar geslagen zouden hebben.

Veroordeeld voor machtsmisbruik

Timoshenko werd in oktober tot zeven jaar cel veroordeeld wegens machtsmisbruik. Europa heeft de zaak sterk veroordeeld. Verschillende regeringsleiders, onder wie premier Rutte, hebben al gedreigd hun bezoek aan het EK af te zeggen als de rechtstaat de komende tijd niet verbetert.

Ook regeringsleider van Duitsland, Itali, Oostenrijk, Tsjechi, Estland, Letland en Sloveni hebben gedreigd met een boycot van het EK.

Via: rtl.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~DH47T$u1

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply