Topless activiste op postzegel

Bekijk dit artikel op NOS.nl...
President Hollande onthult de Marianne-postzegel op de nationale feestdagPresident Hollande onthult de Marianne-postzegel op de nationale feestdagAFP
maandag 15 jul 2013

De nieuwste versie van de Franse Marianne-postzegel heeft ophef veroorzaakt. Een Oekraïense activiste van FEMEN, de feministische actiegroep die bekend staat om haar topless protesten, stond model voor de Marianne postzegel. Marianne is een officieel staatssymbool uit de Franse Revolutie. Ze staat voor de Vrijheid en de Rede.

President François Hollande onthulde de nieuwe postzegel gisteren tijdens de nationale feestdag. De postzegel werd ontworpen door David Kawena en Olivier Ciappa. De laatste zei op Twitter dat dit keer verschillende vrouwen model stonden, "maar vooral Inna Sjevtsjenko, oprichter van FEMEN."

Boycot

Sjevtsjenko kreeg politiek asiel in Frankrijk nadat ze gevlucht was uit Oekraïne. Zij had een groot kruis in het centrum van de hoofdstad Kyiv met een kettingzaag zwaar beschadigd. De keuze voor Sjevtsjenko als model is bij veel Fransen slecht gevallen. De Franse christendemocraten roepen op tot een boycot van de nieuwe postzegel.

De Marianne-postzegel bestaat sinds 1944. Sindsdien zijn er verschillende varianten geweest. Vanaf 1970 staan steeds bekende vrouwen model voor de afbeelding. De eerste was Brigitte Bardot.

De postzegels met de nieuwe Marianne zijn vanaf morgen te koop.

Via: nos.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Y5ntH$3be

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply