Topless activiste steelt Jezus uit kribbe Vaticaan


Een activiste van de groep Femen heeft vandaag met ontbloot bovenlijf het kindje Jezus uit de kribbe op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad gegrist en er korte tijd mee boven haar hoofd gelopen. Dat gebeurde kort nadat paus Franciscus zijn traditionele Urbi et Orbi had uitgesproken.

De vrouw hield de pop met gestrekte armen boven haar hoofd waardoor de leuze 'God is vrouw' in zwarte letters op haar lichaam goed te zien was. De vrouw werd kort na haar daad door een agent van de veiligheidsdienst van het Vaticaan aangehouden, aldus Italiaanse media.

Femen is een activistische groep die is ontstaan in Oekraïne. Ze zijn gekant tegen de Rooms-katholieke kerk omdat die abortus en het homohuwelijk tegenhoudt. Het is niet de eerste keer dat Femen actie voert op het Sint-Pietersplein.

Bekijk hieronder beelden van het voorval.

(Bewerkt door: Redactie)

Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~HAAAi$5is

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply