Topless activisten mishandeld in Wit-Rusland

Volgens Femen werden de drie vrouwen maandag in een treinstation in Minsk opgepakt door agenten van de Wit-Russische KGB. Enkele uren voordien hadden ze deelgenomen aan een protest tegen Loekasjenko.

De drie werden geblinddoekt en meegenomen naar een bos waar ze werden mishandeld. De agenten dwongen de vrouwen zich uit te kleden, overgoten hen met olie en dreigden hen in brand te steken. Daarna sneden ze met messen hun haar af en lieten ze hen achter. In een nabijgelegen dorp konden de vrouwen hulp verwittigen.

Bij de protestactie tegen Loekasjenko hadden de vrouwen hun borsten ontbloot op de stoep van het hoofdkantoor van de KGB in Minsk. De demonstratie werd snel door ordetroepen opgebroken. Verscheidene activisten werden meteen gearresteerd, maar de drie vrouwen wisten toen te ontkomen.

Aleksandr Loekasjenko werd een jaar geleden herkozen tot president van Wit-Rusland. Tienduizenden mensen gingen destijds de straat op omdat de verkiezingen oneerlijk zouden zijn verlopen. Loekasjenko treedt met harde hand op tegen de oppositie en tegen onafhankelijke media. Sommige leden van de oppositie en tegenstanders van Loekasjenko die vorig jaar na de verkiezingen werden opgepakt zitten nog steeds vast.

Via: nieuwsblad.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mM5gC$IJ

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply