Topless activistes Femen bestormen podium tijdens moslimconferentie

In de video is te zien hoe enkele mannen het podium opsnellen om de vrouwen eraf te sleuren. Een man in een witte t-shirt lijkt één van de betogers herhaaldelijk te stampen terwijl ze op de grond ligt. Volgens Shevchenko scheldden sommige mannen hen uit voor "vuile hoeren" en riepen ze "dood hen". De betogers werden meegenomen door de politie en in voorlopige hechtenis gezet, maar mochten vrijuit gaan na ondervraging. De politie laat weten dat ze de zaak verder zal onderzoeken.

De organisatoren van de conferentie hebben al laten weten dat ze de activistes zullen aanklagen. Op Twitter roepen fundamentalisten op om de activistes te stenigen of collectief te verkrachten.

De dames van Femen zijn overigens niet de enige die aanstoot namen aan de aanwezigheid van fundamentalistische sprekers op het evenement, waar shoppen en koken gepromoot werden als 'gepaste vrouwelijke activiteiten'. Eén spreker op de conferentie zou vrouwen naar verluidt hebben opgeroepen om een sluier te dragen of ze riskeren de hel en aanranding in het hiernamaals. Bijna 6000 mensen tekenden een online petitie tegen het evenement.

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~HOZbb$6Ie

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply