Topless-demonstranten krijgen boete voor Prinsjesdagprotest

Vrouwelijke activisten die op Prinsjesdag op het Binnenhof werden gearresteerd omdat ze topless demonstreerden tegen de bezuinigingen van het kabinet, hebben een boete gekregen van 454 euro.

De twee vrouwen protesteerden tegen de bezuinigingen van het kabinet met de leus 'Fuck bezuinigingen, investeer in vrouwen'. Nadat ze werden gearresteerd moesten ze de middag doorbrengen in de cel.

FEMEN Nederland noemt het politieoptreden tijdens Prinsjesdag ‘de hardhandige criminele aanpak van feministisch activisme’. “Dit zijn praktijken van een politiestaat, geen democratie.”

FEMEN is een feministische protestgroep die oorspronkelijk afkomstig is uit Oekraïene. De groep trekt geregeld de aandacht door topless te demonstreren met teksten op hun lichaam.

Via: rtlnieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~o4X3c$4H7

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply