Topless feministes naakt gedumpt in een bosDeze drie Oekraïense feministes van FEMEN werden tijdens een topless protestactie hardhandig aangepakt door de ordediensten. De drie vrouwen werden eerst opgepakt door de politie en vervolgens naakt gedumpt in een bos.


De feiten speelden zich af in het Wit-Russische Minsk. De meiden verschenen topless op een plein, als protest tegen de controversiële herverkiezing van Alexandre Loukachenko nu al een jaar geleden. Ze eisten onder meer de vrijlating van politieke gevangenen.

De actie liep volgens de BBC echter desastreus af. Agenten blinddoekten hen en verplichtten hen om ook hun broek en slip uit te doen. Vervolgens werden de jongedames overgoten met benzine. De arm der wet dreigde ermee hen in de fik te steken en hun haren met een mes af te snijden.

"Provocatie"
Tot slot werden de activistes diep in het bos aan hun lot overgelaten. De hele scène zou ook gefilmd geweest zijn. Uiteindelijk moesten de geterroriseerde vrouwen -poedelnaakt en zonder identiteitskaart- urenlang lopen vooraleer ze een levende ziel aantroffen.

De Oekraïense ambassade in Minsk weigert tot nu toe het verhaal te bevestigen, maar er komt wel een onderzoek naar de schandalige behandeling. De Wit-Russische ordediensten noemden het gedrag van de feministes een "provocatie". (svm)

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mndiJ$JZ

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply