Topless meiden protesteren in hartje Londen tegen islamDoor:
Sven Van Malderen

2/08/12 -
21u28

<!-- moddate: 120802

© epa.

Daar is Femen weer: vier topless meiden werden vandaag in hartje Londen gearresteerd na protest tegen de "stomme islamitische regimes". Agenten rukten uit richting City Hall en sloegen de hardleerse dames in de boeien. Eén betoogster schreeuwde het uit toen de ordehandhavers haar borsten trachtten te bedekken.


© ap.


© epa.


© afp.

"No sharia", stond er onder meer te lezen op de boezems. Volgens de feministische beweging steunt het IOC te nadrukkelijk de islam. Femen pakt wel vaker uit met hun voorste troeven om allerlei problemen -denk maar aan sekstoeristen, gearrangeerde huwelijken en seksisme- aan te kaarten.

Nu namen de meiden dus duidelijk de krakkemikkige mensenrechten op de korrel. "Het IOC moet het geweld tegen vrouwen in islamitische staten veroordelen", klinkt het op hun Facebookpagina. "Wij vinden dat landen waar de sharia geldt niet mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. De onmenselijkheid van de wetten staat in schril contrast met de olympische spirit, waar vrede en menslievendheid centraal staan. De islamitische regeringen gebruiken de sportende vrouwen om duizenden slachtoffers en doden te maskeren. Als het IOC blijft flirten met de radicale islam zullen weldra nieuwe olympische disciplines -zoals stenigen en om ter snelst verkrachten- hun intrede doen."


© afp.


© reuters.

"Rond 11.30 moesten we optreden", aldus een politiewoordvoerder. De vier werden opgepakt wegens verstoring van de openbare orde, ze blijven voorlopig in de cel."

Nog geen drie maanden geleden hadden andere activistes het al op de EK-beker gemunt. In februari moest ook de Italiaanse politie aan de bak tijdens de modeweek van Milaan. Kop van jut waren toen de anorectische modellen. En nog een maand eerder kreeg ook het Wereld Economisch Forum in Davos ongewenst bezoek over de vloer. Nu ja, ongewenst...


© afp.


© afp.


© afp.


© afp.


© afp.


© afp.


© reuters.


© ap.


© ap.


© reuters.


© ap.


© epa.


© afp.

Wat vind jij van dit nieuws?

Open all references in tabs: [1 - 6]

Via: hln.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~J8Hng$1P5

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply