Topless protest bij Homomonument

Bij het Homomonument op de Westermarkt hebben vrouwelijke activisten van Femen Holland vanochtend topless gedemonstreerd. Het protest is gericht tegen de Russische president Vladimir Poetin en de leider van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill.

Aan het protest doen vier vrouwen mee. Op hun ontblote bovenlichamen staan teksten als Free Speech, Free Russia en Fuck Dictator. Ook roepen ze soortgelijke leuzen. Femen Holland wil met de actie solidariteit betuigen met actievoerders in Rusland en Oekraïne die niet mogen demonstreren tegen aangescherpte wetgeving in deze landen en worden bedreigd.

De actievoersters van Femen Holland zeggen te demonstreren voor vrijheid van meningsuiting en tegen de openlijke heksenjachten die in Rusland op homoseksuelen zijn geopend.

Eerder riep nachtburgemeester Mirik Milan bars en cafés in de stad op om geen Russiche wodka te schenken tijdens de Gay Pride, die deze week plaatsvindt.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: at5.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Ci0cD$3q7

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply