Topless protest bij hoofdkwartier Gazprom

Topless protest bij hoofdkwartier Gazprom

(Novum/AP) - MOSKOU - Vijf leden van de Oekraïense actiegroep Femen hebben maandag een topless protest gehouden voor het hoofdkwartier van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom in Moskou. Op het moment van het protest was het -24 graden Celcius in Moskou. Een van de vrouwen klom op het dak van een klein gebouw nabij de ingang van het hoofdkwartier en werd door de politie aangehouden.

Topless protest bij hoofdkwartier Gazprom

De vrouwen droegen borden mee met teksten als 'Gas Gangsters'. Het protest was gericht tegen het beleid van Gazprom, dat onder andere aardgas levert aan Oekraïne. Oekraïne is van Rusland afhankelijk voor aardgas en eist dat Gazprom de prijzen verlaagt. Rusland weigert dit tenzij Oekraïne de zeggenschap over de pijpleidingen in het land, die worden gebruikt om aardgas naar Europa te vervoeren, opgeeft.

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: buitenland.nieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Nrzzk$Y1

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply