Topless protest bij opening reuze Barbiehuis
Foto: AP

BERLIJN


AMSTERDAM - 

Bij de opening van een reuze Barbiehuis in Berlijn was donderdag een kleine topless demonstratie. Een lid van de radicale feministische beweging Femen stak een barbiepop aan het kruis in brand als protest tegen het levensgrote roze poppenhuis, omdat Barbie vrouwen als lustobject zou neerzetten.
Mail


Print Reiskrant Nieuwsbrief
Proefabonnement, 10 weken € 30,-!


Een lid van actiegroep Pinkstinks (Roze stinkt) zei dat het te veel druk legt op meisjes als ze altijd maar mooi moeten zijn.

In het levensgrote, knalroze Barbiehuis in de Duitse hoofdstad kunnen bezoekers de kleding van Barbie aandoen of in haar keuken spelen. Deze Dreamhouse Experience duurt tot eind augustus. De organisator van de tentoonstelling zegt dat die gaat over „spelen, verbazen en ontdekken”.Open all references in tabs: [1 - 9]

Via: telegraaf.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~PPqRG$2md

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply