Topless protest in Davos

Categorie: Opmerkelijk

Gepubliceerd: zaterdag 28 januari 2012 21:37

Drie topless vrouwen van de Oekraïense actiegroep Femen hebben wereldleiders zaterdag in het Zwitserse Davos opgeroepen de noden van de armen in de wereld niet uit het oog te verliezen. De drie hielden hun protestactie bij de ingang van het congrescentrum waar het Wereld Economisch Forum wordt gehouden.

In de vrieskou klommen de vrouwen in het hek bij de ingang. Ze wisten hun bovenlijf te ontblootten voor zij door de politie werden ingerekend. De vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later vrijgelaten, zei een politiewoordvoerder.

Ook demonstranten van de wereldwijde antikapitalistische beweging Occupy lieten zaterdag in Davos van zich horen. Een kleine groep betogers bivakkeert in iglo's en draagt dezelfde boodschap uit als Femen.

Een Occupy-lid werd vrijdag uitgenodigd om buiten het congrescentrum deel te nemen aan een discussie over de toekomst van het kapitalisme, die ook werd bijgewoond door de Britse oppositieleider Ed Miliband. Het bleek geen succes, omdat het debat werd verstoord door andere Occupy-leden. Na twintig minuten werd de discussie zonder het uitgenodigde Occupy-lid vervolgd.

Via: depers.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~2PqRG$V9

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply