Topless protest in Davos tegen armoedeOndanks de bittere kou hebben drie Oekraïense vrouwen vandaag topless geprotesteerd tijdens het World Economic Forum (WEF) in Davos. De drie probeerden over de afsluiting te klimmen van het zwaarbewaakte conferentiecentrum.

De vrouwen hadden niet op de Zwitserse politie gerekend. Volgens ooggetuigen werden ze hard aangepakt. De drie protesteerden tegen de armoede in de wereld.
 
Het trio van de vrouwenrechtenbeweging 'Femen' had hun bovenlichaam met zwarte protestslogans beschilderd, waarbij ze de deelnemers aan aan de conferentie  onder meer als 'gangsters' afschilderden. Naakt is een goede manier om mensen op te jutten, zei een van de vrouwen in de Zwitserse boulevardkrant Blick.
 
Een politiewoordvoerder wilde niks kwijt over het optreden van de Zwitserse agenten. De vrouwen zijn na vaststelling van de personalia vrijgelaten, luidde het laconiek.
(Redactie)Via: parool.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zjsyF$Uk

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply