Topless protest na gruwelijke verminking jonge vrouw


Door: redactie

19-3-12 -
07:21  bron: HLN.be


© Reuters.

Het was alweer een tijdje geleden dat de Femen-activistes zich hadden laten zien, maar vorige week kwam de vrouwenbeweging in Kyiv (Oekraïne) in opstand net voor het bureau van de openbare aanklager.

Ze protesteerden tegen de laksheid van het gerecht in de zaak van Oksana Makar, een 18-jarig meisje dat door drie mannen verkracht en in brand gestoken werd. 'We willen mannen die denken dat ze vrouwen als beeste kunnen behandelen, afschrikken. De wereld moet weten wat er in dit land gebeurt'.

'Execute the bastards', 'Death for sadists': de opschriften logen er niet om. Oksana werd begin maart door drie mannen verkracht en in brand gestoken. Haar benen en haar arm moesten geamputeerd worden. Bovendien raakte ook haar gezicht zwaar verbrand.

Twee van de drie verdachten - zonen van gewezen hooggeplaatsen van de regering - werden aanvankelijk vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Door de publieke inmenging werden ze echter opnieuw opgepakt en toch beschuldigd van moord.

Wat vind jij van dit nieuws?

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: ad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RTbBK$ko

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply