Topless protest tegen FIFA


Door:
redactie

12-12-13 -
22:16  bron: Süddeutsche, ZDF, YouTube


© epa.

video
Net nu de Italiaanse trainer Giovanni Trapattoni zich verzoend had met de Duitse oud-voetballer Thomas Strunz na een oude 'vete', werd hun live tv-optreden verstoord door twee topless Femen-activistes. Die hadden hun borsten beschilderd met voetballen en stelden de keuze van FIFA voor Qatar als organisator van het WK 2022 aan de kaak.

Om het geheugen even op te frissen: Strunz was de speler die Trapattoni tijdens een legendarische woede-uitbarsting op een persconferentie volledig door het slijk haalde

'Wat denkt die Strunz wel?', stak Trap toen in zijn temperamentvolle stijl van wal. Daarna volgde een furieuze scheldtirade in een fraaie  mengeling van Duits en Italiaans die de wereld rondging. Vijftien jaar na dato zaten Thomas Strunz (45) en de ondertussen 74-jarige Italiaanse trainer samen in het populaire praatprogramma op ZDF 'Markus Lanz'.

Net toen alles peis en vree leek, stormden twee topless activistes van Femen op het podium van de talkshow. Ze schreeuwden leuzen tegen de FIFA en voor het respecteren van de mensenrechten in Qatar. Die oliestaat kreeg het WK 2022 toegewezen, maar ligt nu zwaar onder vuur, onder meer wegens de erbarmelijke werkomstandigheden. .

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: ad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~pC2Wk$4XB

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply