Toppløs-aktivist arrestert i Tunisia

Det er den ukrainske feminist-gruppa Femen som melder om den angivelige arrestasjonen i Tunisia. En Youtube-video viser den unge kvinnen snakke med en gruppe menn før hun blir ført bort av en uniformert mann og geleidet inn i en ventende politibil.

- Amina fortsatte Femens antiislamist-kampanje for frihet for kvinner midt i hjertet av sharias høyborg, skriver Femen på sin nettside.

Ifølge andre rapporter skal politiet ha ført 19-åringen vekk for å beskytte henne mot en «sint mobb», skriver Reuters.

Dødstrusler

Den unge kvinnen, som bruker navnet Amina Tyler, utløste raseri i islamistiske kretser da hun i april la ut to bilder av seg selv på internett med ordene «Min kropp er min» og «Fuck your morals» malt over sine bare bryster.

Aksjonen var også en hyllest til Femen, som har gjort toppløsprotester til sitt varemerke, og som Amina hadde vært i kontakt med for å starte en tunisisk avdeling av gruppa.

Femen arrangerte en global «Toppløs Jihad-dag» i april for å støtte Tyler etter at en imam skal ha oppfordret til at hun skulle steines til døde. 19-åringen skal ha mottatt flere dødstrusler og trusler om syreangrep.

LES OGSÅ:Frykter for livet etter toppløsprotest

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ustabilt

I helgen oppsto det sammenstøt mellom politi og islamister etter at myndighetene forbød den radikale islamistgruppa Ansar al-Sharia å gjennomføre en demonstrasjon.

Tunisia ble tidligere ansett som et av de beste landene på menneskerettigheter i den arabiske verden. Etter at president Zine El Abidine Ben Ali ble styrtet for to år siden har landet slitt med politisk og sosial ustabilitet.

Tunisiske kvinner er fremdeles blant de frieste i den arabiske verden, selv om de har begrenset rett til arv. Mange føler seg imidlertid truet av det regjerende islamistiske Ennahda-partiet, skriver NTB.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: vg.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~zIwTV$36y

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply