Treningsleir skal lage naken-soldater

(Dagbladet): Du har sett dem før: De toppløse, yngre kvinnene som protesterer verden over.

Aktivistgruppa Femen, opprinnelig fra Ukraina, var aktive under sommerens fotball-EM i Polen og Ukraina. Nå sist demonstrerte de for løslatelsen av det fengslede protestbandet Pussy Riot fra Russland.

Nå kan det se ut til at kvinnene blir enda oftere eksponert. Forrige uke arrangerte de sine første internasjonale treningsleir i Paris i Frankrike, skriver den britiske avisa The Guardian.

- Vi kler av oss så folk kan se at vi ikke har våpen bortsett fra kroppene våre. Det er mektig måte å kjempe på i en mannsdominert verden. Vi lever med den mannlige dominansen og dette er eneste måten å provosere på, eneste måten å få oppmerksomhet på, sier Inna Shevchenko, som er med på å arrangere leiren.

Kamp

De er sikre på at toppløsheten ikke kommer i veien for budskapene deres.

- Det fungerer. Selvfølgelig snakker folk om at vi er nakne, men de hører også på budskapet vårt, sier en av grunnleggerne av Femen, Alexandra Shevchenko.

- Tro meg, det er veldig vanskelig for meg å kle av meg og stå på offentlig sted naken, men dette er en kamp og kampen er aldri enkel, sier hun.

Gruppa tok av seg klærne for første gang i Ukraina i 2002. Femen ble startet i en protest mot seksualisering, prostitusjon og utnyttelse av kvinner i det tidligere Sovjetunionen.

- Avgjørelsen om å bringe kampen til Frankrike og starte et treningssenter var et initiativ fra franske feminister som sa de trengte oss, sier Inna.

Hun sier klassisk feminisme har blitt som en gammel dame som ikke fungerer lenger.

- Vi har de samme ideene som klassiske feminister, men vi kjemper på en måte som vil tiltrekke unge kvinner til ideologien igjen, hevder hun.

Brasil 2016

Treningsleiren i Paris skal ruste kvinnene opp fysisk og ideologisk.

I tillegg til leir i Paris, planlegges det nå et senter i Kyiv i Ukraina og de håper å få en leir oppe å gå i Brasil, så de skal være klare til å protestere under de olympiske leker i 2016.

- Det vil bli født soldater her, men de vil ikke være franske soldater. De vil være feministsoldater, internasjonale soldater, sier Inna.

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: dagbladet.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~j0mJY$1hX

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply