Trouw: Mogelijk vandaag blote borstenprotest rond kerkvergadering in Grote …

DORDRECHT - De Grote kerk in Dordrecht is vandaag en morgen het centrale punt voor een nationale kerkvergadering. Op de voorpagina van Trouw de aankondiging van mogelijk een bijzonder protest:

,,De feministische actiegroep Femen laat waarschijnlijk vandaag weer van zich horen met een blote borstenprotest. Locatie is dit keer Dordrecht.

,,Met blote borsten en lichamen beklad met slogans, willen de actievoerders de Nationale Synode in Dordrecht verstoren en aandacht vragen voor de onderdrukking van vrouwen in de kerk. In Dordrecht zijn vandaag honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. Dat op de sprekerslijst alleen mannennamen staan, is Femen een doorn in het oog", zo schrijft Trouw.

RTV Rijnmond brengt het nieuws ook:

Activisten van Femen zijn van plan om vandaag de Nationale Synode van Dordrecht te verstoren.

Femen is een beweging van vrouwen, die met ontblote borsten en teksten op het lichaam aandacht voor misstanden vragen.

In de Grote Kerk in Dordrecht komen vandaag honderden christenen bijeen om te praten over kerkelijke eenheid.

Een van de activisten zegt dat ze tegen het systeem is van de huidige kerk. Het is een systeem waarbij mannen alles voor het zeggen hebben. Ze wijst erop dat op de Synode maar één vrouw aanwezig is, een zangeres die mag optreden.

De actiegroep is ontstaan in de Oekraïne komt en heeft inmiddels wereldwijd vertakkingen. De vrouwen slaan toe op plekken waar ze onderdrukking van vrouwen menen waar te nemen.

De organisatie van de Synode laat weten dat het toeval is dat er deze keer geen vrouwen aan het woord komen. Bij de volgende Synode zal dat waarschijnlijk wel het geval zijn.

Via: dordrecht.net


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mi0bD$4NG

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply