Tunesische Amina Sboui verlaat Femen

De Tunesische feministische activiste Amina Sboui (19) heeft Femen verlaten. Sboui, die in mei werd gearresteerd wegens het protesteren tegen een bijeenkomst van ultra-orthodoxe moslims en het spuiten van het woord Femen op de muur van een begraafplaats.

Ook het publiceren van naakfoto's van zichzelf op Facebook speelde een rol bij de arrestatie van de Tunesische feministe. De leden van Femen demonstreren doorgaans topless tegen discriminatie van vrouwen. De topless feministische Oekraïense actievoerder Inna Shevchenko stond onlangs model voor Marianne op de nieuwe Franse postzegels.

Drie buitenlandse leden van Femen voerden topless in de rechtbank actie voor de vrijlating Sboui en werden gearresteerd voor onzedelijk gedrag. Op 1 augustus jl. kwam Sboui weer vrij.

Sboui vindt Femen islamofoob. Dat zegt ze in een interview met Al Huffington Post Maghreb. Ook vindt ze dat de herkomst van de financiën van de feministische actiegroep, die in 2008 is opgericht in de Oekraïne, vaag is. Sboui blijft wel actie voeren voor de rechten van vrouwen in Tunesië. Na haar vrijlating publiceerde ze opnieuw foto's van haar ontblote bovenlichaam op Facebook.

Via: trouw.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~OZEHQ$41h

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply