Tunesische Femen-activiste vrijgelaten

De Tunesische feministische activiste Amina Sboui is weer op vrije voeten. Een rechtbank in Tunis beval donderdag de vrijlating van de activiste van de groep Femen, die met ontblote borsten opkomt voor de rechten van vrouwen.

Sboui werd half mei in voorarrest genomen, omdat zij tegen een bijeenkomst van salafisten, ultra-orthodoxe moslims, had geprotesteerd en op de muur van een begraafplaats het woord Femen had gekalkt. Eerder had zij op het internet toplessfoto's van zichzelf gepubliceerd.

Drie activistes van Femen, twee Françaises en een Duitse, die topless voor het Paleis van Justitie in Tunis tegen het voorarrest hadden geprotesteerd, werden wegens een aanslag op de zedelijkheid en goede manieren tot 4 maanden celstraf veroordeeld. Ze werden eind juni vervroegd in vrijheid gesteld.

Via: trouw.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~srOSN$3vb

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply