Tunisisk aktivist frykter for livet etter toppløsprotest

Den unge kvinnen, som bruker navnet Amina Tyler, utløste raseri i islamistiske kretser da hun la ut to bilder av seg selv med ordene «Min kropp er min» og «Fuck your morals» malt over sine bare bryst.

Aksjonen var også en hyllest til den ukrainske gruppa Femen, som har gjort toppløsprotester til sitt varemerke, og som Amina hadde vært i kontakt med for å starte en tunisisk avdeling av gruppa.

Den tunisiske imamen Adel Almi, som leder Tunis' kommisjon for ærbarhet og mot synd, var blant dem som lot seg forarge. Han sier hun fortjener å bli pisket eller til og med steinet til døde.

Facebook-siden til Amina ble også hacket av islamister.

Støtteprotester

Kort etter at bildene ble lagt ut, forsvant Amina. Det utløste frykt for at hun var arrestert eller utsatt for noe fra islamistenes side, og toppløsprotester ble arrangert til støtte for henne av Femen-grupper over hele kloden, fra Paris og Berlin til Brasil og Montreal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Femen-protest utenfor Tunisias konsulat i Milano (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)

Aktivister fra gruppen Femen har protestert til støtte for Amina Tyler over hele kloden. Her er toppløsprotester utenfor Tunisias konsulat i Milano i Italia.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters

Over 100.000 mennesker har også undertegnet et opprop på internett til støtte for henne, og hundrevis av kvinner har oversvømt Femens nettsted med bilder av seg selv med slagord til støtte for Amina over brystet.

I et intervju med den franske TV-kanalen Canal Plus lørdag sier en tydelig sliten Amina at hun frykter for sin sikkerhet i Tunis.

Hun sier hun har mottatt en rekke dødstrusler og trusler om syreangrep på telefon og Facebook.

Femen-protest utenfor Tunisias ambassade i Canada (Foto: CHRISTINNE MUSCHI/Reuters)

Denne kvinnen, som protesterer utenfor Tunisias ambassade i Montreal i Canada, kaller Amina en heltinne.

Foto: CHRISTINNE MUSCHI/Reuters

– Jeg må ut av Tunis. Jeg frykter for mitt liv og for min families liv. Det går mange rykter om hva salafistene vil gjøre med meg, sier hun.

Etter at bildene dukket opp på nettet, hentet familien henne og flyttet til et sted tre timer fra hovedstaden. Fetteren hennes banket henne opp og ødela sim-kortet hennes, og hun får ikke forlate huset.

Angrer ikke

Hun forsikrer likevel at hun ikke angrer på at hun viste sin bare bryster, og at hun alltid vil støtte Femen.

Hun fordømte likevel brenningen av et islamsk flagg som tre Femen demonstranter sto for utenfor en moske i Paris. Hun er redd hun skal bli anklaget for å ha oppfordret til flaggbrenningen.

Det er ikke kommet noen anmeldelse mot henne i Tunis, men hun risikerer likevel seks måneders fengsel for ordensforstyrrelse.

Tunisiske kvinner er blant de frieste i den arabiske verden, selv om de fortsatt har begrenset rett til arv, men de føler seg truet av det regjerende islamistiske Ennahda-partiet.

Femen-protest i Sao Paulo i Brasil (Foto: PAULO WHITAKER/Reuters)

Toppløse demonstranter har tatt oppstilling utenfor en moské i São Paulo i Brasil med plakater med «Sett Amina fri» og «Vi er alle Amina».

Foto: PAULO WHITAKER/Reuters

(NTB)

Via: nrk.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~LZEIQ$2ZA

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply