Tunisisk Femen-aktivist kritiserer toppløsaktivister

19-åringen satt to måneder varetektsfengslet for å ha vanhelliget en gravplass i byen Kairouan ved å tagge ordet «Femen» på en vegg. Aktivisten sier nå hun er sjokkert av noen demonstrasjonene den ukrainske feministgruppen har arrangert til støtte for henne. Tre av medlemmene i Femen har sittet en måned i fengsel etter å ha demonstrert toppløse til støtte for Sboui.

Hun sier at gruppen er «islamofob» og anklager dem for å ha «grumsete sponsorer». Sboui viser til demonstrasjoner hvor jentene ropte «Amina Akbar, Femina Akbar», et ordspill basert på det muslimske trosbegrepet «Allahu Akbar», «Gud er stor».

- Man må respektere andres religion, sier hun til Huffington Post Maghreb.

Femens leder Inna Sjevtjenko svarer med å anklage Sboui for å «svikte tusenvis av kvinner» som kledde seg nakne for å støtte henne.

Sboui risikerer fortsatt to års fengsel om hun blir funnet skyldig i taggingen. Hun har også vært siktet for fornærmelser mot en fengselsvakt og for uanstendig oppførsel, men disse siktelsene er nå frafalt. (©NTB)

Via: fvn.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wOZab$44X

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply