Tunisisk Femen-aktivist kritiserer toppløsaktivister

19-åringen satt to måneder varetektsfengslet for å ha vanhelliget en gravplass i byen Kairouan ved å tagge ordet «Femen» på en vegg. Aktivisten sier nå hun er sjokkert av noen demonstrasjonene den ukrainske feministgruppen har arrangert til støtte for henne. Tre av medlemmene i Femen har sittet en måned i fengsel etter å ha demonstrert toppløse til støtte for Sboui.

Hun sier at gruppen er «islamofob» og anklager dem for å ha «grumsete sponsorer». Sboui viser til demonstrasjoner hvor jentene ropte «Amina Akbar, Femina Akbar», et ordspill basert på det muslimske trosbegrepet «Allahu akbar», «Gud er størst».

- Man må respektere andres religion, sier hun til Huffington Post Maghreb.

Risikerer fengsel

Femens leder Inna Sjevtjenko svarer med å anklage Sboui for å «svikte tusenvis av kvinner» som kledde seg nakne for å støtte henne.

Sboui risikerer fortsatt to års fengsel om hun blir funnet skyldig i taggingen. Hun har også vært siktet for fornærmelser mot en fengselsvakt og for uanstendig oppførsel, men disse siktelsene er nå frafalt.

Stor oppmerksomhet

Sboui fikk også stor oppmerksomhet da hun ble truet av islamister etter å ha lagt ut bilder av seg selv toppløs på Facebook tidligere i år.

Da hun ble pågrepet, engasjerte en rekke organisasjoner seg i saken, og i mai ble tre utenlandske aktivister fra Femen pågrepet da de gjennomførte en toppløsaksjon utenfor tinghuset i Tunis til støtte for Sboui. Det tok én måned før de ble løslatt igjen.

Til tross for sitt oppgjør med den ukrainske aktivistgruppen, har Sboui ikke gitt opp sine feministiske aktiviteter og la nylig ut et bilde der hun poserer toppløs med en molotovcocktail, med anarkistsymbolet og slagordet «Vi trenger ikke deres demokrati» tegnet på brystene. Hun sier til Huffington Post at hun vurderer å melde seg inn i en annen feministgruppe. I intervjuet med den amerikanske nettavisen tar hun et oppgjør med «hele det tunisiske systemet». Hun reagerer blant annet kraftig på at tunisiske kvinner mangler politiske rettigheter. (©NTB)

Via: aftenposten.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~allLH$43s

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply