Tűz ütött ki a félmeztelenül tüntető női csoport főhadiszállásán

Balesetnek nyilvntotta a rendrsg azt a tzesetet, amely Prizsban trtnt vasrnap hajnalban. A Femen feminista mozgalom szkhelye gyulladt ki, a vezet szerint nem vletlenl.

Tz puszttott vasrnap hajnalban a Femen njogi szervezet prizsi szkhelyn. A tz hajnali 5 rakor ttt ki Inna Sevcsenko, a ni aktivistk vezetjnek harmadik emeleti szobjban. A 23 ves ukrn n nem volt a 15 ngyzetmteres helyisgben, amely teljesen kigett, de a Femen tbb tagja is az pletben aludt.

A Femen szkhelye Prizs egyik szaki, a hagyomnyosan klfldiek, elssorban munksrtegek ltal lakott Goutte d'Or negyedben, a XVIII. kerletben tallhat, a Lavoir Moderne Parisien elnevezs kzssgi helyen, ahol a lakszobk mellett egy eladteremmel is rendelkezik a feminista csoport. A Femen tbbszr flmeztelenre vetkztt aktivistival keltett feltnst.

Egy egyiptomi Femen-aktivista tntet a sria trvnykezs ellen egy stockholmi mecsetben

Forrs: AFP/

"A Femennek sok ellensge van, akik rgta le akarnak minket lltani" - mondta vasrnap Sevcsenko, aki szerint a szobjban kitrt tznek "politikai okai lehetnek". "Mindennap kapunk hallos fenyegetseket. Tegnap a Femen mobiljra a kvetkez zenet rkezett: Burn witches" - tette hozz Pauline Hillier. Az zenet annyit jelent: gesd el a boszorknyokat.

A rendrsg szerint nem lehet megllaptani, hogy mi okozta a tzet, de azt felttelezik, hogy baleset trtnt. A tzoltk t embert mentettek ki az pletbl, senki sem srlt meg.

"Mlyen aludtam, sehol nem gett a villany, amikor egyszer csak tz lett. vegtrst hallottunk, majd ropogsokat" - mondta Pauline Hillier, aki bement a szobba, ahol a tz keletkezett. A fiatal n s Marguerite Stern - aki szintn az pletben tartzkodott - kzel egy hnapot tlttt a kzelmltban egy tunziai brtnben kzszemrem megsrtsrt, miutn flmeztelenl tntettek tunziai trsuk, a mjus 19. ta fogva tartott Amina Tyler tmogatsra. A rjuk kirtt ngy hnapi elzrst msodfokon felfggesztett brtnre vltoztattk, ezt kveten trtek haza Prizsba.

Pauline Hillier elmondta, hogy mindannyian meg vannak dbbenve, s szeretnk pontosan megtudni, hogy mi trtnt. "gy gondoljuk, hogy tl sok a vletlen egybeess, az egsz a blyeg krli vita utn egy httel trtnt" - hvta fel a figyelmet. Az aktivista arra utalt, hogy Inna Sevcsenko inspirlta a Franciaorszg jelkpnek szmt Marianne j vltozatt, az arckpe dszti mostantl a francia nemzeti blyeget, s ez ellen tbb konzervatv politikus s a katolikus egyhzhoz kzeli egyeslet is tiltakozott.

Inna Sevcsenko a kzelmltban kapott menedkjogot Franciaorszgban. A francia televzis msorokban gyakran fellp n 2012 augusztusban turistavzummal rkezett Prizsba, miutn hazjban eljrs indult ellene, amirt motoros frsszel elvgott egy ortodox keresztet Kijev kzpontjban. Az akcival az ellen tiltakozott, hogy a Pussy Riot orosz punk banda tagjait eltltk, amirt egy szmot eladtak Vlagyimir Putyin orosz elnk politikja ellen egy moszkvai katedrlisban.

Via: origo.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jcNU7$3kF

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply