Ukránok vérével öntette le magát a jeges víz helyett

„Állítsák meg Putyin háborúját" – állt a félmeztelen, vérrel borított Femen-aktivista testén, aki a magát ezúttal szextremistának nevező szervezet honlapja szerint az Ukrajna elleni orosz agresszióra akarta felhívni a közvélemény figyelmét a Pecserszka Lavra kolostor előtt tartott véres performansszal.

A Femen sokkoló performansza a történelmi jelentőségű ortodox barlangkolostor, a Pecserszka Lavra előtt Kijevben
focus.ua / Fotó

Az eset után kiadott közlemény szerint  a csoport nemcsak az orosz elnököt teszi felelőssé a „kiontott ukrán vérért", hanem Kirill moszkvai pátriárkát, és a Kirillhez hű ukrán ortodox keresztény egyház fejét, Onofrijt is. Ők a Femen szerint „felszentelik” Putyin háborúját. „A háborús törvények értelmében a szakállas rohadékokat ki kell végezni, vagy deportálni kell őket Ukrajnából, amiért a halált népszerűsítik. Le az orosz ortodox egyházzal, nem akarunk háborút Ukrajnában!" – hangzik a Femen ezzel kapcsolatban kiadott nyilatkozata. 

Az Ice Bucket Challenge a nyár vége óta terjed a közösségi médiában. Bár nem tudni, ki kezdte és miért, a cél nemsokára a figyelem felhívása lett az amyotrophiás lateralsclerosisban (ALS) szenvedő betegekre. amilyen a világhírű fizikus, Stephen Hawking is.

A meghívásos kihívás lényege, hogy az embernek egy vödör jéghideg vizet kell a fejére öntenie, az akciót levideóznia, majd feltöltenie valahová az interneten az ALS-sel kapcsolatos információkkal egyetemben. Aki megcsinálta, az megnevez három személyt, akiknek 24 órán belül szintén jeges vizet kell zuhintaniuk magukra, vagy adományt utalni valamelyik ALS-alapítványnak. A kettő persze nem zárja ki egymást.

A jótékonysági őrületbe olyanok is beszálltak, mint Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey vagy David Beckham.

Via: nol.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~pM5gC$5N1

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply