Vádat emeltek a fekete sereg egyik tagja ellen

Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a fekete sereg elnevezésű, korábban M. Róbert által irányított bűnözői csoport egyik tagja ellen a Fővárosi Főügyészség - tudatta a vádhatóság szerdán közleményben.

1

A vádirat lényege szerint 2004 őszén a bűnszervezetet irányító M. Róbert ismeretlen személytől megbízást kapott arra, hogy megfélemlítsen egy mátészalkai vállalkozót, akinek a tevékenysége sértette a megbízó csengersimai határátkelőhelyen bonyolított illegális cigarettacsempészettel összefüggő érdekeltségeit.

M. Róbert megbízta az ügy vádlottját, S. Lászlót és több társát, hogy a sértettet öljék meg. Az utasításnak megfelelően tucatnyian indultak lőfegyverekkel, késekkel, szamurájkarddal, baseballütővel felszerelkezve Budapestről és Miskolcról személygépkocsikkal Mátészalkára.

Az elkövetők, köztük a vádlott, késő este értek a sértett mátészalkai családi házához, ahol bemásztak a kerítésen és a ház terasz felőli bejáratához mentek, azt ütni, rugdosni kezdték. Miközben a sértett felesége és gyermekei elbújtak, a sértett egy szerszámnyéllel a teraszajtó felé ment, hogy elzavarja a támadókat. Ekkor S. László vádlott és egyik bűntársa lőfegyverrel az üvegezett teraszajtón keresztül összesen hét lövést adott le a nappaliban tartózkodó sértettre és annak fiára. Két lövés megsebesítette a sértettet, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A sértett ekkor kiabált hozzátartozóinak, hogy hívják a rendőrséget, mire a támadók elhagyták a helyszínt.

A vádbeli cselekmény büntetési tétele - a bűnszervezetben való elkövetésre is figyelemmel - öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

M. Róbert és 29 társa ügyében a Debreceni Ítélőtábla hozott jogerős ítéletet 2012 márciusában.

Abban az ügyben egy évtizeddel korábbi cselekmények - védelmi pénzek szedése, tartozásbehajtás, erőszakos bűncselekmények és fegyveres leszámolások - miatt folyt büntetőeljárás. A bíróság a házi őrizetből külföldre menekülő M. Róbertet tényleges életfogytiglanra, több társát pedig tíz évet meghaladó szabadságvesztésre ítélte.

Az eljárás adatai szerint a fekete sereg akár több száz embert is tudott mozgósítani az alvilági erődemonstrációk során, a vádlottak között volt egy szerb férfi, akit a kecskeméti maffiaperben is elítéltek, és két ügyvéd. Több vádlott ötször, tízszer, egy pedig tizenhétszer állt már bíróság előtt.

Egy polgári perben 2014 decemberében százmilliós kártérítést ítélt meg jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a fekete sereg egyik, évekre - utóbb kiderült, hogy ártatlanul - bebörtönzött áldozatának.

Via: inforadio.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~dSKKf$6EI

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply