Vaticaanstad legt Femen-activiste gebiedsverbod op

Ze heeft een verbod opgelegd gekregen om in de Sint-Pieter en op ander Vaticaans grondgebied in Rome te komen. 

Rechtmatig
Jana Aleksandrovna Azhdanova werd vanochtend voorgeleid aan een rechtbank, meldde Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi. De rechter verklaarde dat de arrestatie van de vrouw, die sinds donderdag in een Vaticaanse cel zat, rechtmatig was. Hij legde haar het gebiedsverbod op en gelastte haar vrijlating.

Kindje Jezus
Aleksandrovna stormde op Eerste Kerstdag tijdens de kersttoespraak van paus Franciscus het Sint-Pietersplein op en nam het beeld van het Kindje Jezus weg uit de stal. Daarbij deed zij kritische uitlatingen over de Kerk. Op haar borstkas stond in het zwart 'God is een vrouw'.

Gendarme
Een Vaticaanse gendarme arresteerde de vrouw. Ze werd beschuldigd van belediging van de godsdienst, obscene handelingen en diefstal.

Eerste keer
Het was de eerste keer dat het Vaticaan op deze manier optrad tegen een Femen-protest. Bij eerdere acties op het Sint-Pietersplein droeg het de vrouwen over aan de Italiaanse politie.

Gekwetst
Vanwege de bijzonder zware omstandigheden besloot het Vaticaan dit keer op een beslistere manier op te treden, aldus Lombardi. Femen, zo zei hij, heeft herhaaldelijk opzettelijk en op zware wijze de rechten van gelovigen op respect voor hun religieuze overtuigingen gekwetst.

Via: katholieknieuwsblad.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~EKDKA$5jI

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply