Végleg feladták a félmeztelen ukrán nők

Felfggeszti ukrajnai tevkenysgt s elhagyja az orszgot a flmeztelen tntetseirl ismertt vlt Femen ukrn njogi mozgalom az aktivistit rt sorozatos tmadsok miatt - jelentette be kedden Olekszandra Sevcsenko, a szervezet egyik vezetje.

Befejezi ukajnai tevkenysgt a Femen njogi mozgalom. "Az utbbi idben t tmadst hajtottak vgre a szervezet aktivisti ellen. Megrtettk a jelzst, s gy dntttnk, hogy felhagyunk ukrajnai tevkenysgnkkel. Meg akarjuk tartani aktivistinkat, s meg akarjuk vdeni ket a tmadsoktl. Flnk, hogy meglnek bennnket" - jelentette ki Olekszandra Sevcsenko vezet.

Hozztette, hogy a szervezet tagjai nagyobb biztonsgban tudhatjk magukat klfldn, ahol "az ukrn hatalom nem ri el ket, s veszly esetn vdelmet krhetnek a helyi rendvdelmi szervektl". A Femen-vezet ugyanakkor nem rulta el, mely orszgba kszlnek tkltzni.

A dntsben valsznleg szerepet jtszott, hogy a Femen szerint a hatsgok kedden provokcit hajtottak vgre ellenk. A kijevi rendrsg ugyanis azt kzlte, hogy fegyvereket talltak a Femen irodinak tkutatsa sorn. A szervezet azonban tagadja a vdakat s azt lltja, hogy a fegyvereket a hatsgok helyeztk el irodiban.

Tavaly alaptott Prizsban j szkhelyet a szervezet szmra Inna Sevcsenko Femen-vezet, aki idn jliusban megkapta a menedkjogot Franciaorszgban. 2012 augusztusban meneklt Prizsba, miutn hazjban eljrs indult ellene, amirt motoros frsszel elvgott egy ortodox keresztet Kijev kzpontjban.

A csoport eddigi akciirl itt olvashat korbbi hreket.

Via: origo.hu


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SerOW$4A1

This entry was posted in HU and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply