"Verouderde visie" Mag een man zijn bloot bovenlijf tonen en een vrouw niet?

Toekomst Femen op spel

Nu wordt zo'n misdrijf volgens de Franse wet gepleegd wanneer de genitale organen worden getoond of 'een ander seksueel onderdeel van het lichaam'. Het debat dat Bouton wil lanceren handelt over dat laatste punt: zijn de borsten van een vrouw 'een seksueel onderdeel van haar lichaam'?

Dat is volgens Bouton en Femen niet het geval. Naaktheid is een politiek wapen klinkt het.

De laatste veroordeling tot 'onfatsoenlijke blootstelling' in Frankrijk dateert van 1965. Een jong meisje had zich er schuldig aan gemaakt door topless tafeltennis te spelen op de Croisette in Cannes.

"Frankrijk is het eerste en enige land ter wereld waarin Femen wordt veroordeeld voor onfatsoenlijke blootstelling", aldus Bouton in het manifest dat ook gericht is aan de Franse minister van Justitie, Christiane Taubira.

De toekomst van Femen (in Frankrijk) staat op het spel: als de veroordeling gegrond wordt verklaard, zouden alle acties van Femen ook als strafbaar beschouwd kunnen worden. Heel wat bekende koppen en feministen in Frankrijk hebben de petitie al getekend. Bouton gaat in beroep tegen de veroordeling.

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jcNU7$5jm

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply