Videó: meztelen nők várják a foci drukkereket

Ukrajna a szexturizmus egyik fő állomása. A Femen nőjogi csoport - akik korábban már többször küzdöttek meztelenkedéssel a nők kizsákmányolása ellen - ígérete szerint a kontinenstorna ideje alatt sem hagyja abba harcát a prostitúció ellen. A szervezetet többen kritizálták, hogy ők maguk azok, akik meztelenségükkel arra hívják fel a figyelmet, hogy az ukrán nők csupán szexuális tárgyak, a harcos jogvédők szerint azonban csak akkor figyelnek fel rájuk és ijednek meg tőlük a férfiak, ha meglátják a melleiket.

Míg a Femen tagjai a nők jogaiért küzdenek, a prostituáltak megélhetésüket féltik. Ukrajnában egy átlagos prostituált 1240 dollárt keres havonta, ez viszonylag magas jövedelemnek számít a 340 dolláros átlagkeresethez képest. A jó keresetért azonban magas árat fizetnek a lányok. Az országban minden harmadik prostituált kábítószerfüggő, míg a kijevi „különítménynek” becslések szerint 30 százaléka HIV-vel fertőzött. Ukrajnában mindennapos a gyermek prostitúció és az emberkereskedelem. Akit prostitúción érnek 20 dollárral bírságolják, de a gyakorlatban a szexmunkások arra kényszerülnek, hogy a rendőrségnek védelmi pénzt fizessenek. A prostituáltak ezért a legalizációért küzdenek. Ukrajnában a felnőtt lakosság 1,1 százaléka AIDS fertőzött, ezért az emberi jogi aktivisták arra figyelmeztetik az országba érkező futball rajongókat, hogy védekezés nélkül ne létesítsenek szexuális kapcsolatot.

Videó:

 

  Címkék:  Kijev
  ,  ukrajna
  ,  EB
  ,  2012
  ,  femen
  ,  prostituáltak
  ,  meztelen nők
  ,  feminista amazonok

  Open all references in tabs: [1 - 8]

  Via: fmh.hu


  Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~n5ntH$16u

  This entry was posted in HU and tagged on by .

  About FEMEN

  The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

  Leave a Reply