Vier Femen-leden opgepakt bij naakt protest tegen Poetin in Brussel

Vier leden van de feministische organisatie Femen zijn door de politie opgepakt toen ze met ontblote boezem wilden protesteren voor de gebouwen van de Europese Unie (EU) in Brussel. Daar vindt een topoverleg tussen de EU en Rusland plaats, die wordt bijgewoond door de Russische president Vladimir Poetin.

"Putin, go to hell! (Naar de hel met Poetin), Democracy! (Democratie), Democracy! ", riep één van de vrouwen. Ze werd kort daarop, samen met de drie anderen, zonder veel omhaal opgepakt door de politie en weggebracht in een voertuig van de ordediensten.

In de EU-gebouwen ontmoette de Russische president op dat ogenblik vertegenwoordigers van de Europese Unie om te overleggen over onderwerpen zoals de situatie in Syrië, de mensenrechten, de handel en de energiebevoorrading.

De vier vrouwen in Brussel hadden slogans op de boezem geschilderd tegen Poetin en tegen het feit dat Europa hem ontvangt, zoals "Deal with devil" (Zaken doen met de duivel). De protestactie verliep onder het motto "Poetin, dat is de Apocalyps". Het protest duurde maar enkele minuten en heeft de topontmoeting op geen enkele manier verstoord.

De organisatie Femen werd sinds 2010 bekend omwille van hun toplessprotesten in Rusland, Oekraïne en Londen. In september hebben ze in Parijs het eerste 'trainingscentrum' van het 'nieuwe feminisme' opgericht. Ze komen op voor meer democratie en bestrijden corruptie.

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~9XLvO$20q

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply