Vrouw (21) mogelijk vervolgd voor topless protest in Dom

Femen-activiste mogelijk vervolgd voor topless protest in DomFoto:  ANP

Dat schrijft het tijdschrift Focus woensdag.

De activiste had op haar bovenlichaam de tekst 'I am God' geschilderd. Justitie heeft de vrouw aangeklaagd voor verstoring van het uitoefenen van religieuze diensten, aldus een woordvoerster van de rechtbank in Keulen.

De advocaat van de verdachte heeft de papieren toegestuurd gekregen en heeft twee weken de tijd om met een verweer te komen. Daarna beslist de rechter of de vrouw strafrechtelijk wordt vervolgd.

Indien schuldig bevonden hangt de vrouw een maximale straf van drie jaar cel boven het hoofd. Een boete is ook mogelijk.

De vraag is alleen nog of de verdachte, die ten tijde van de actie nog geen 21 was, berecht moet worden volgens het volwassenenrecht. De maximale jeugdstraf voor het vergrijp is een taakstraf en/of geldboete.

De protestgroep Femen is internationaal vermaard om topless protestacties.

Via: nu.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~rpW5L$5Fi

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply