Waalse topambtenaar schopte Femen-activiste

De man die de protesterende dame van Femen een schop gaf tijdens de conferentie over blasfemie aan de ULB blijkt ene Patrice Dartevelle te zijn, een topambtenaar van de Franse gemeenschap, zo meldt RTL. Over zijn 'ingeving' heerst verontwaardiging in de Franstalige pers.

Vrouwenbeweging Femen voerde vorige week actie aan de ULB. Aartsbisschop Joseph Léonard werd er tijdens een lezing over blasfemie op de Franstalige universiteit in Brussel met water belaagd door enkele halfnaakte Femen-activistes. De vrouwen protesteerden zo tegen het standpunt van Léonard over homoseksualiteit. Tijdens de heisa probeerden de organisatoren samen met een oudere aanwezige man de vrouwen weg te krijgen. De man gaf daarop, zo is duidelijk op een foto te zien, een van de dames een trap.

Op tv-zender RTL, tijdens het programma 'On refait le monde', werd bevestigd dat het om Patrice Dartevelle gaat, directeur van de Franstalige overheidsdienst voor cultureel erfgoed. "Ik ben met stomheid geslagen", fulmineert de invloedrijke communicatiespecialist en oud-woordvoerder van wijlen Guy Spitaels Michel Henrion tijdens het programma. "Die vrouwen komen naakt protesteren en de reactie is om ze te slaan, om terug te grijpen naar geweld. Het is alom bekend dat ze roepen en tieren, maar dat zij zelf geen geweld gebruiken. Mag je, al dan niet naakte, vrouwen slaan? Antwoord: nee."

Via: demorgen.be


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~iNy3E$2iv

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply