Waar is de Tunesische Femen-activiste Amina?

Waar is de Tunesische Femen-activiste Amina?

Advocate stelt dat Amina veilig thuis is ... Femen Frankrijk: Wij hebben haar nog steeds niet gesproken of gezien ... Op Facebook is een naakt-actie ontstaan

Vorige week berichtten we op Joop over de verdwijning van de Tunesische FEMEN-activiste Amina Tyler. Volgens onbevestigde bronnen zouden haar ouders haar hebben laten opnemen in een kliniek voor de psychiatrie. Amina wist de aandacht op zich te vestigen door naaktfoto's van zichzelf op Facebook te plaatsen, met op haar lichaam de tekst: 'Mijn lichaam is van mij, ik vereer er niemand mee.' De feministische Tunesische advocate Bochra Belhaj Hmida claimt nu dat Amina veilig thuis is.

Belhaj Hmida verklaarde tegenover persbureau AFP:

"Ik heb gisteren met haar gesproken, Amina heeft me verteld dat het goed zou gaan met haar en dat ze snel weer met school zou beginnen. Ze is niet verdwenen, ze is niet opgenomen geweest in een ziekenhuis."

Toch is de Franse Femen-beweging er niet gerust op. In een bericht op Facebook stellen de vrouwen dat het bericht over Amina's welzijn is verspreid door haar 'vermeende' advocate, met wie zij nog nooit contact hebben gehad. De organisatie benadrukt dat ze op geen enkele manier contact hebben weten te leggen met Amina. Noch via de telefoon, noch via Skype. De advocate verdedigt volgens Femen niet de belangen van Amina, maar die van haar ouders. Femen:

"Haar familie probeert de situatie te kalmeren en de steun voor onze campagne te stoppen door te stellen dat het goed gaat met Amina."

"We hebben de stem van Amina nog niet gehoord, en we hebben haar gezicht niet gezien. Tot het tegendeel gebeurt, laten we niets los en zullen we blijven zoeken. En terwijl we wachten tot we haar weer vinden, roepen we uw steun in!"

Als reactie op de verdwijning van Amina hebben talloze feminsten foto's van hun ontblote lichamen met oproepen als 'Waar is Amina?' en 'Free Amina' op Facebook geplaatst.

Lees ook op Joop: Femen-activiste Tunesië 'verdwenen'

Huffington Post (Frankrijk): Tunisie: la première Femen du pays, Amina, est chez elle et se porte bien, selon son avocate

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: joop.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~5SKLf$2TG

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply