Youtube viert tiende verjaardag

Me at the zoo

Vandaag precies tien jaar geleden uploadde mede-oprichter Jawed Karim een filmpje van 19 seconden naar Youtube waarin hij in de dierentuin van San Diego alles vertelt dat hij weet over olifanten.

video


Gangnam Style

De grootste Youtube-hit ooit staat sinds december 2012 op naam van de Koreaanse popster Psy. Zijn Gangnam Style verkeert met meer dan 2,3 miljard views eenzaam bovenaan de lijst, op ruime afstand gevolgd door Justin Bieber's Baby (1,2 miljard).

Charlie bit my finger

De meest bekeken viral video - als muziekvideo's niet worden meegerekend - is het filmpje uit 2007 waarin een jongetje door zijn 1-jarige broertje wordt gebeten waarna hij tegen beter weten in zijn vinger nog een keer in de mond van de baby stopt. De teller van het amateurfilmpje nadert inmiddels de 817 miljoen.

video


Charlie bit my finger - 8 jaar later

Charlie's vader zette het filmpje op Youtube omdat het te groot was om per email naar familie te sturen. Hij had nooit verwacht dat de video zo populair zou worden, laat staan dat hij er goed aan zou gaan verdienen. BBC-verslaggever Ricky Boleto ging acht jaar later bij het gezin langs om te kijken wat er van hen is geworden.

video


Keyboard cat

Geen lijst van Youtube-videos is compleet zonder een kattenvideo. Eén van de vroegste filmpjes in die categorie was deze pianokat, oorspronkelijk gefilmd in 1984 en in 2007 geupload om dienst te doen als reactieshot aan het eind van filmpjes waarin iemand ergens bij faalde.

video


Fenton de hond

Youtube heeft meerdere internethypes veroorzaakt. Dit filmpje uit 2011, waarin een kudde herten wordt opgejaagd door hond Fenton, op zijn beurt achternagezeten door zijn wanhopige baasje, werd talloze keren geparodieerd.

video


The Bed Intruder Song

In 2010 wordt Antoine Dodson de bekendheid ingeslingerd nadat een interview waarin hij kijkers oproept voorzichtig te zijn nadat zijn zus bijna is verkracht, bewerkt wordt tot een liedje.

video


Youtube-grappen

Wie regelmatig op Youtube komt, weet dat elk moment dit kan gebeuren:

video


Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: nu.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~jyIP8$60l

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply