Zweden prijst feministische jogger

Joakim Rosenqvist (20) rende onlangs door de plaats Bohus, bij Göteborg, toen hij bijna tegen een hardlopende jongedame aanbotste. "Ik maakte deze avond een meisje echt heel bang toen ik per ongeluk met het lampje op mijn hoofd in haar gezicht scheen", pende hij volgens de Zweedse nieuwssite The Local. Toen hij haar vroeg waarom ze zo angstig overkwam, vertelde ze hem ervoor te vrezen "het volgende slachtoffer" te zijn. Zweedse media berichten haast dagelijks over berovingen, mishandelingen en verkrachtingen waarvan joggende vrouwen slachtoffer worden.

Deze mededeling bedroefde het galante heerschap, dat spontaan aanbood de Scandinavische deerne op het vervolg van haar tocht te vergezellen. "Het vervult me met afschuw om te beseffen dat vandaag de dag meisjes niet van dezelfde dingen kunnen genieten als ik", aldus Rosenqvist. "Ik kan me niet inleven, ik weet niet hoe het voelt om met je voeten op het grind een donker pad te kiezen om er hard te lopen, terwijl achter elke struik of boom een man kan zitten die me gewelddadig wil misbruiken, mijn lichaam vernederen, net als mijn geest en mijn plaats in de samenleving."

De jonge Zweed vraagt zich af of er sprake is van "een groeiende trend". Volgens hem biedt zelfs daglicht soms nog onvoldoende bescherming tegen gewelddadig tuig. Hij begrijpt niet dat sommige mensen "kunnen beredeneren dat de ene sekse meer waard is dan de andere". "Als feminisme nu betekent dat zowel een jongen als een meisje met een gerust hart 's avonds kan joggen, of dat je je kan kleden hoe je wil - zonder dat 'provocatieve kledij' wordt gebruikt als argument voor verkrachting - en dat iedereen zich net zo kan voelen als ik, f*ck het dan maar, dan ben ik hardcore."

Via: powned.tv


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~e3vWF$6If

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply