Ένα σύνθημα για τον Dominique

Εύστοχο το σύνθημα στην πλάτη της κοπέλας, δεν συμφωνείτε; Εννοείται ότι απευθύνεται προς τον 65χρονο Ντομινίκ Στρος-Καν (Dominique Strauss-Kahn), πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι μια από τις τρεις γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της φεμινιστικής, ακτιβιστικής οργάνωσης Femen, που ρίχθηκαν προχθές πάνω στο αυτοκίνητό του, κατά την άφιξή του στο δικαστήριο της πόλης Λιλ της Γαλλίας, όπου κατηγορείται για μαστροπεία, μαζί με άλλους συνεργάτες του.

Στο ημίγυμνο σώμα μιας άλλης διαδηλώτριας υπήρχε γραμμένο το σύνθημα «μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι» - μάλιστα, πριν συλληφθούν από τους αστυνομικούς, το φώναξαν αρκετές φορές, προς τον κατηγορούμενο, διάσημο πια, όχι μόνο ως πρώην οικονομικό και πολιτικό παράγοντα στη Γαλλία και παγκοσμίως, αλλά και ως πελάτη διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.

Τι σημαίνει πελάτης σωματεμπόρων που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά γυναίκες, έναντι πληρωμής; Μια πτυχή αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς που, όπως γνωρίζετε, ποινικοποιήθηκε στην Κύπρο με τον νέο νόμο που ψήφισε η Βουλή τον Απρίλη 2014, αποκάλυψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, μια από τις ιερόδουλες που συμμετείχε σε όργιο στο ξενοδοχείο «Κάρλτον» της Λιλ. Κλαίγοντας, διηγήθηκε ότι ο Στρος-Καν την υποχρέωσε σε παρά φύσιν συνουσία, παρά την αρχική της άρνηση και τις προσπάθειές της να τον απωθήσει. «Κατάλαβε ότι δεν ήθελα. Έκλαιγα και πονούσα πολύ. Δέχθηκα τελικά να το κάνω γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα», κατέθεσε η νεαρή γυναίκα.

Γράφει σχετικά σε σημείωμα που μου έστειλε, η Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques, Πρόεδρος της οργάνωσης Cyprus STOP Trafficking: «Αχ, καημένε Dominique, εσύ ο ρήτορας, ο εφάμιλλος του Δημοσθένη και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, εσύ ο δεινός οικονομολόγος, ο διευθυντής του Fonds Mon?taire International, εσύ ο σύζυγος της Anne Sinclaire, της ωραιοτάτης και εξυπνοτάτης σταρ της γαλλικής τηλεόρασης, εσύ που θα έβαζες υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Γαλλίας, πώς έμπλεξες έτσι σε κυκλώματα σωματεμπορίας;

»Όλοι γνώριζαν ότι το σεξ ήταν το αδύνατό σου σημείο, αλλά κι η αδυναμία έχει όρια. Δεν ήξερες ότι "οι πραγματικοί άντρες δεν αγοράζουν γυναίκες"; Πόσα κιλά τεστοστερόνης παρήγαγε ο οργανισμός σου;
»Είσαι πολύ άτυχος, καημένε Dominique. Αν είχες γεννηθεί Κυπραίος, θα μπορούσες να έχεις και ατομικό μπορδέλο, έναν Ναό της Αφροδίτης, ας πούμε! Στο νησί μας δεν θα σε ενοχλούσε κανένας, θα απολάμβανες πανευτυχής τα αγαθά της εξοχής. Κι αν κάποιος αισχρός και διεφθαρμένος σε κατάγγελλε, θα έβγαινες "κούππα άπαννη". Η Κύπρος διαθέτει σωρεία λαμπρών δικηγόρων, που θα εξηγούσαν στο Δικαστήριο τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε άντρα πολίτη, θα εξηγούσαν ότι ένας τόσο επώνυμος εγκέφαλος, δεν πρέπει να πάει χαμένος και να σκουριάσει στη φυλακή.

»Αν, όμως, η γαλλική Δικαιοσύνη κάνει το λάθος να φυλακίσει ένα τόσο λαμπρό μυαλό σαν το δικό σου, είμαι σίγουρη ότι θα γράψεις το "Περί Οικονομίας" best seller του αιώνα. Μου επιτρέπεις να σου προτείνω έναν τίτλο; "Εμπορία Προσώπων: Τι κρίμα και τι χρήμα!". Κι άμα το γράψεις, στείλε μου ένα αντίτυπο με αφιέρωση!».

Via: sigmalive.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wndiJ$5rE

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply