Γυμνή… διαμαρτυρία στο Ντάβος της Ελβετίας για τους φτωχούς! – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Εννοείται πως είχε απήχηση….

Τρεις ημίγυμνες διαδηλώτριες από την Ουκρανία συνελήφθησαν το Σάββατο, ενώ προσπαθούσαν...
να εισβάλλουν στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός της Ελβετίας όπου πραγματοποιείτο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να επιστήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στις ανάγκες των φτωχών του κόσμου.

Φωνάζοντας "Poor because of you" (Φτωχοί εξαιτίας σας), οι γυναίκες αψηφώντας το κρύο και μετά από μια περίπλοκη διαδρομή για να προσεγγίσουν το ελβετικό θέρετρο, έφτασαν στην είσοδο και πήδηξαν τον φράχτη πριν επέμβει η αστυνομία.

"Ήρθαμε στο Νταβός για να αναδείξουμε την μοίρα των φτωχών όλου του κόσμου. Να εξηγήσουμε ότι είμαστε φτωχοί εξ' αιτίας όλων αυτών των πλούσιων που βρίσκονται μέσα στο κτήριο", δήλωσε η διαδηλώτρια Inna Schewcenko, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νταβός, Τόμας Χόμπι, δήλωσε ότι τις τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι θα αφεθούν ελεύθερες.

Οι τρεις γυναίκες είναι ακτιβίστριες της ουκρανικής οργάνωσης Femen που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα τους.

Η Femen πραγματοποιεί μικρές, συνήθως ημίγυμνες, διαμαρτυρίες και χάπενινγκ , για να προβάλλει μια σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και την φίμωση της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. Έχουν διεξάγει, επίσης, διαμαρτυρίες και σε ορισμένες άλλες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Via: newskosmos.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~TOZbb$Ss

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply