Γυμνόστηθες διαδήλωσαν κατά του Στρος-Καν!

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » ΚΟΣΜΟΣ » 


'Συμμετείχα μόνο σε 12 όργια' λέει ο Στρος-Καν

    

Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της οργάνωσης Femen ρίχθηκαν το πρωί πάνω στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά την άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο της Λίλλης στη βόρεια Γαλλίαόπου δικάζεται για μαστροπεία , έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φωνάζοντας “μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι”, οι τρεις ακτιβίστριες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο και μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου με τα σκούρα τζάμια που μετέφερε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι δύο άλλες στάθηκαν γύρω από το αυτοκίνητο. Τελικά τέθηκαν όλες υπό κράτηση.

Πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για καιρό φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, ο Στρος-Καν πρόκειται να αρχίσει να δίνει εξηγήσεις για το ρόλο του σε πάρτι τα οποία οργανώνονταν από ένα κύκλο φίλων στη Λίλλη, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

 

Επί τρεις ημέρες θα έρθει σε αντιπαράσταση με πρώην πόρνες που στρατολογούνταν γι’ αυτές τις βραδιές, γυναίκες που στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως “σφαγή”.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζει πως αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.

Στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για μαστροπεία με επιβαρυντικές περιστάσεις στη δίκη αυτή, η οποία αποτελεί στη Γαλλία το δικαστικό θέαμα της χρονιάς.

 

Στρος-Σκαν: Συμμετείχα μόνο σε 12 όργια

Ότι δεν διέπραξε «ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα» είπε σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του, ο Ντομινίκ Στρος Καν.

«Κύριε Στρος Καν, παρακαλώ να προσέλθετε στην έδρα», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεμέρ, απευθυνόμενος στον πρώην «Δον Ζουάν» του ΔΝΤ.  

«Γνωρίζετε τον Ρενέ Κοιφέρ και τον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ (γνωστό ως “Ντοντό ο Νταβατζής”);», τον ρώτησε και με σοβαρό ύφος, ο Στρος Καν απάντησε: «Σήμερα, τους βλέπω για πρώτη φορά στη ζωή μου». 

Αφοπλιστικός όπως πάντα ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, δήλωσε ότι την περίοδο, από το 2009 έως και το 2011, συμμετείχε «μόνο» σε 12 όργια.

Για πολλούς η στάση του Στρος Καν ήταν αναμενόμενη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έσπευσε να διαψεύσει  ότι γνώριζε τους διοργανωτές των πάρτι οργίων στο ξενοδοχείο Κάρλτον αλλά και σε ξενοδοχεία των ΗΠΑ και του Βελγίου, όπου συμμετείχε και ο ίδιος.  

Ο Ντομινίκ Στρος Καν παραδέχτηκε πως συμμετείχε σε ροζ πάρτι, όμως, είπε πως δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες με τις οποίες έκανε σεξ ήταν εκδιδόμενες.  

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ, που κάθεται ξανά στο εδώλιο με την κατηγορία της εξώθησης σε πορνεία, αυτή τη φορά για την «υπόθεση Κάρλτον», ερωτηθείς από τον δικαστή αν έχει αλλάξει γνώμη για τα όσα υποστηρίζει εξ αρχής, απάντησε «non», δηλαδή «όχι».

Πάντως, αν ο Στρος Καν κριθεί ένοχος, τότε μπορεί  να του επιβληθούν έως και δέκα χρόνια φυλάκισης αλλά και πρόστιμο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται πως η απολογία του αναμένεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.  

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: ikypros.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~NVTYM$5qo

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply