Επίθεση στον Βέλγο πρωθυπουργό με μαγιονέζα και πατάτες …

Δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση... βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και να τον βομβαρδίσουν με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.

Το βίντεο από ένα συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνει τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών. Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα που αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης "Λίλιθ", που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen, και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μισέλ παρέμεινε ψύχραιμος και διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Βέλγος πρωθυπουργός όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του "καθαρό πουκάμισο και γραβάτα".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Via: huffingtonpost.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~A9YdL$5iL

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply