Κωνσταντινούπολη: «Γυμνή» διαμαρτυρία κατά Ερντογάν

Με ακάλυπτο το στήθος της διαδήλωσε την Παρασκευή σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen για να καταδικάσει την καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία φορούσε ένα σορτς και ψηλοτάκουνα παπούτσια και είχε βγει από αεροπλάνο το οποίο προερχόταν από την πρωτεύουσα Άγκυρα, έβγαλε την μπλούζα της μέσα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και έδειξε ένα πανό με την μορφή αεροπορικού εισιτηρίου στο οποίο αναγραφόταν «Ερντογάν, Από: Κωνσταντινούπολη Σε: Καμπούλ».

Μπροστά στους παρευρισκόμενους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, η ακτιβίστρια, η οποία κατονομάστηκε μόνον ως Σάρα, φώναζε επίσης στα αγγλικά «Κωνσταντινούπολη - Καμπούλ για τον Ερντογάν, απελευθερώστε την Τουρκία» για αρκετά λεπτά, προτού συλληφθεί από δύο αστυνομικούς με πολιτικά και μια ένστολη συνάδελφό τους.

Οι Femen «απευθύνουν έκκληση σθεναρά και με αγάπη προς τον τουρκικό λαό να μην λυγίσει απέναντι στην καταστολή του Ερντογάν και της αστυνομίας του», σχολιάζει η φεμινιστική οργάνωση σε ανακοίνωση την οποία απηύθυνε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία υπογραμμίζει: «Μην προδώσετε τα ιδανικά της ανθρωπιστικής επανάστασης που ξεκίνησε στην Ταξίμ!».

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Τουρκίας για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν κατά την διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας.

Κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 8.000, σύμφωνα με την τουρκική ιατρική ένωση, ενώ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.

Η καταστολή του κινήματος προκάλεσε πολλές επικρίσεις για την Άγκυρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Via: naftemporiki.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RAAAi$3XP

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply