«Το Euro είναι η ευκαιρία κάθε νταβατζή»

Είναι νέες, όμορφες, μαχητικές και έχουν για όπλο τα στήθη τους. Στην κυριολεξία. Τα κορίτσια της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN, κλέβουν την παράσταση σε κάθε τους εμφάνιση αφού σε κάθε δημόσια διαμαρτυρία τους εμφανίζονται γυμνόστηθες έχοντας γραμμένα συνθήματα στο κορμί τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», η οργάνωση μάχεται σήμερα για την κήρυξη της πορνείας ως παράνομης, την τιμωρία εξίσου των «πελατών» καθώς και ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις. Κυρίως όμως μάχεται για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπει ο έξω κόσμος την Ουκρανία και τις Ουκρανές.

Το Euro αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες σεξοτουρίστες και όπως λέει η FEMEN με ευθύνη της ουκρανικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και θα επιχειρήσουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των διοργανωτών.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης Αλεξάνδρα Σεβτσένκο δηλώνει: «Αυτό το Euro είναι η μεγάλη ευκαιρία για κάθε λογής νταβατζή να πουλήσει την πραμάτεια του, αφού θα υπάρξει και μεγάλη ζήτηση, και το χειρότερο είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση μας φρόντισε να διαφημίσει την εν λόγω «βιομηχανία». Πέρυσι, μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, κάλεσε τον κόσμο στο Euro για να «θαυμάσει τις ωραίες γυναίκες της Ουκρανίας» και μάλιστα είπε ότι θα είναι ακόμη πιο όμορφες γιατί θα είναι άνοιξη και θα φορούν… λιγότερα ρούχα. Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν πρόεδρο.

Το μήνυμα προς τους Έλληνες

Η Αλεξάνδρα Σεβτσένκο αναφέρει ενόψει του Euro 2012: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με το γνωστό τρόπο που ξέρετε, σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα και θα έχουμε ακτιβίστριες και από άλλες χώρες όπως Πολωνία, Βραζιλία, Γαλλία και Ολλανδία. Θα ήθελα μόνο, κλείνοντας να στείλω ένα μήνυμα στον αντρικό και ποδοσφαιρόφιλο πληθυσμό της Ελλάδας. Είμαστε μια χώρα όπως όλες, έχουμε ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα και τρέφουμε φιλικά αισθήματα για τους Έλληνες. Δεν θέλουμε να έρθετε στο Euro ως «σεξοτουρίστες». Αν έρχεστε για σεξοτουρισμό η απάντησή μας είναι «Fuck You».

Via: newsbeast.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~MtGpP$13w

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply