Γδύθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Τρεις ξένες ακτιβίστριες γδύθηκαν μπροστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τυνησίας , προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη της τυνήσιας ακτιβίστριας της Femen, Αμίνα Τάιλερ.

Οι τρεις γυναίκες (μία Γερμανίδα και δύο Γαλλίδες) συνελήφθησαν από την αστυνομία και ανακρίνονται.

Τα τρία μέλη της Femen πλησίασαν την είσοδο του υπουργείου φορώντας παλτά τα οποία έβγαλαν, αποκαλύπτοντας τον γυμνό κορμό τους που έγραφε το σύνθημα: «Τα στήθη τρέφουν την επανάσταση».

Φορώντας μόνο σορτσάκια, οι γυναίκες φώναζαν στα αγγλικά: «Ελευθερώστε την Αμίνα» και «Η άνοιξη των γυναικών έρχεται».

Σύντομα, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε γύρω τους και κάποιοι επιχείρησαν να τις καλύψουν.

Οι τρεις ακτιβίστριες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στις πύλες του υπουργείου, η αστυνομία παρενέβη και τις συνέλαβε.

Όταν το οργισμένο πλήθος περικύκλωσε το κτίριο στο οποίο κρατούνταν, οι γυναίκες μεταφέρθηκαν σε άλλο κτίριο πριν η αστυνομία απωθήσει το πλήθος.

Οι γυναίκες κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα, αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες και οι πρεσβείες τους έχουν ειδοποιηθεί. Τις ακτιβίστριες επισκέφθηκε ο γάλλος πρόξενος στη χώρα και δήλωσε ότι βρίσκονται σε καλή διάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούσαν να τους απαγγελθούν κατηγορίες για προσβολή της δημοσίας αιδούς ή απειλή της δημόσιας τάξης, κατηγορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φυλάκιση ακόμα και ενός χρόνου.

Η τυνήσια φεμινίστρια Αμίνα Τάιλερ, «η πρώτη Femen της Τυνησίας», συνελήφθη από τις αρχές της χώρας και κρατείται με την κατηγορία «προκλητικών πράξεων».

Τον Μάρτιο, η 19χρονη Αμίνα έγινε η πρώτη Τυνήσια που ανέβασε στο Facebook γυμνόστηθες φωτογραφίες της.

Από τότε κρυβόταν, καθώς οι φωτογραφίες είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φανατικών ισλαμιστών.
Tromaktiko

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~oM5gC$2ts

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply