Γυμνή διαμαρτυρία στο Μιλάνο

Στα χέρια με τους αστυνομικούς έδωσαν οι όμορφες και γυμνόστηθες διαδηλώτριες στο Μιλάνο, καθώς αποφάσισαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της πόλης να διαδηλώσουν κατά της ανορεξίας των μοντέλων που συμμετέχουν στις επιδείξεις.

Με συνθήματα «Fashion = Fascism» και «Ανορεξία» στα γυμνά στήθη τους και κρατώντας πλακάτ προσπάθησαν να δώσουν το ηχηρό μήνυμά τους, ενώ οι αστυνομικές αρχές τις παρεμπόδισαν από το να εισβάλουν στην επίδειξη που εκείνη την ώρα διοργανωνόταν στο κτίριο.

Σημειώνεται πως ορισμένοι οίκοι μόδας χρησιμοποιούν στις επιδείξεις τους ιδιαίτερα αδύνατα μοντέλα που η παρουσία τους προκαλεί τις αντιδράσεις του κόσμου.

Η Femen υπενθυμίζουμε ότι έχει έδρα της το Κίεβο και ιδρύθηκε το 2008 από την Anna Hutsol. Η διαδήλωση στο Μιλάνο έγινε μόλις δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της αμερικανικής Εβδομάδας Εθνικής Αφύπνισης για τις Διατροφικές Διαταραχές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, προτείνεται στα μοντέλα με τις διατροφικές διαταραχές να αναζητήσουν αμέσως επαγγελματική βοήθεια ώστε να αρχίσουν να τρέφονται σωστά κα υγιεινά.
 

Επίσης, από την αρμόδια Ένωση προτείνεται στους οίκους μόδας να μην προσλαμβάνουν μοντέλα κάτω των 16 ετών για τις επιδείξεις μόδας αλλά ούτε να επιτρέπουν σε μοντέλα κάτω των 18 να δουλεύουν περασμένα μεσάνυχτα. Τώρα γίνονται προσπάθειες ώστε οι συστάσεις να γίνουν υποχρεωτικοί κανονισμοί.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL - ΦΩΤΟ: splash/www.iml.gr

Via: real.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~4g8FB$bC

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply