Γυμνόστηθη ακτιβίστρια η έμπνευση για το νέο σύμβολο της Γαλλίας

Η νέα μορφή της Μαριάν θα κοσμεί σειρά γραμματοσήμων, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την Κυριακή, με την ευκαιρία των εορτασμών για την πτώση της Βαστίλης.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης αποκάλυψε μέσω Twitter ότι κύρια έμπνευση για τη δική του εκδοχή της Μαριάν ήταν η Ουκρανή ακτιβίστρια Ίνα Σεβτσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, γνωστής για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες.

Η οργάνωση απάντησε πως «η ασυμβίβαστη μάχη ενάντια στην πατριαρχία, την αισθητική του σεξισμού, η ομορφιά και η γοητεία της Ίνα Σεβτσένκο» δικαίως ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη.

Ωστόσο, υπήρξαν και αντιδράσεις στο γεγονός ότι μία εξαγριωμένη Ουκρανή -όπως σχολιάστηκε- έγινε το επίσημο πρόσωπο-σύμβολο της Γαλλίας. Μάλιστα, το γαλλικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν το γραμματόσημο.

Via: newsbomb.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~1239D$3cj

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply