Frankrijk gaat reet FEMEN likken

Terwijl mensen over de hele wereld zich druk maken om echte problemen, is het in Frankrijk hommeles vanwege een postzegel. De nieuwste postzegel in de Franse collectie is namelijk geïnspireerd door een van de topless feministen van onze favoriete actiegroep FEMEN, dat meldt Reuters.

De ontwerper van de postzegel, met daarop het Franse culturele symbool Marianne (die ook wel hield van een topless betoog), werd vooral geïnspireerd door FEMEN-veteraan Inna Shevchenko. Deze dame vernielde vorig jaar zonder bovenkleding een christelijk kruis met een kettingzaag. Dat wordt niet gewaardeerd door de Franse christendemocraten. Die roepen dan ook op tot een boycot van de postzegel.

Homofoben moeten mijn reet likken
“Feminisme is een integraal onderdeel van de Franse waarden. Marianne, ten tijde van de revolutie, was topless, dus waarom zou ik geen hommage geven aan de prachtige FEMEN, aldus ontwerper Olivier Ciappa.

FEMEN-activiste Inna Shevchenko is alvast enthousiast. “Nu moeten ook alle homofoben mijn reet likken”, liet ze weten via Twitter.

Via: spitsnieuws.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~7IKx8$3cO

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply