Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στην κλήρωση του EURO! (video+pics)

  • 02/12/2011, 15:54 |
  • Αποστολή

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στην κλήρωση του EURO! (video+pics)

Προτάσσοντας -όπως συνηθίζουν- τα γυμνά τους στήθη, πέντε μέλη του κινήματος FEMEN διαμαρτυρήθηκαν τόπλες έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κλήρωσης των προκριματικών του EURO 2012. Όπως καταγγέλλουν, ενόψει αυτής της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, η χώρα ετοιμάζεται να μετατραπεί σε έναν τεράστιο οίκο ανοχής.

Με συνθήματα και μικρά πλακάτ καταφέρθηκαν εναντίον των Αρχών της χώρας αλλά και της UEFA, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για αυτό που ονομάζουν επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή της πατρίδας τους.

«Σήμερα θα προτιμούσα τόσο ο κύριος Πλατινί αλλά και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να σταματήσουν να σκέφτονται τις μπάλες και να ενδιαφερθούν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ουκρανίας και το γεγονός πως η χώρα τις ημέρες του EURO θα γίνει οίκος ανοχής των Ευρωπαίων», δήλωσε μπροστά στις κάμερες η Ολεξάνδρα Σεφτσένκο.

Πάντως η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και πριν καλά-καλά περάσουν τα μηνύματά τους οι νεαρές ακτιβίστριες, βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών ασφαλείας που τις απομάκρυναν από τον χώρο.

Στο παρελθόν μέλη της FEMEN έχουν διαμαρτυρηθεί με ανάλογες κινήσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και την εξάπλωση της πορνείας στη χώρα.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

  • Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2011, 15:54
  • Κορυφή σελίδας
  • Αποστολή

Via: sport-fm.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SKorX$DP

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply