Γυμνόστηθη ισπανική διαμαρτυρία!

Τρεις γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν την Τετάρτη τη συνεδρίαση του ισπανικού Κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενες γυμνόστηθες για το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι ακτιβίστριες μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν και φώναζαν «Η άμβλωση είναι ιερή», μέχρι που οι αστυνομικοί φρουροί τις οδήγησαν εκτός του Κοινοβουλίου.

Ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης αντιτίθεται στην άμβλωση πριν από την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται μόνο όταν κρίνεται απαραίτητη λόγω επικινδυνότητας για την υγεία της μητέρας ή του εμβρύου.

Οι ακτιβίστριες της Femen είναι γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ισπανία.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τις ακτιβίστριες ότι παραβίασαν τους κανόνες της δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν δήλωσε ότι «αδυνατεί να καταλάβει» το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες. Ενώ ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα «να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση».





Επεισόδιο 4 – 14/6/2013
Οι Άπαιχτοι 2 - Επεισόδιο 4


Επεισόδιο 3 – 22/4/2013


Επεισόδιο 2 – 14/3/2013


Επεισόδιο 1 – 12/2/2013

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: rizopoulospost.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~FW55j$4Jv

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply