«Εφοδο» στο σπίτι της Μπάρμπι στο Βερολίνο έκαναν οι ακτιβίστριες … – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Εφοδο στο «Σπίτι της Μπάρμπι» στο Βερολίνο έκαναν την Πέμπτη ακτιβίστριες της γυναικείας οργάνωσης Femen, οι οποίες έκαψαν την πασίγνωστη κούκλα και διαμαρτυρήθηκαν για την εμπορευματοποίηση της γυναικείας εικόνας.

Με το σύνθημα «Life in plastic is not fantastic» γραμμένο στα γυμνά τους στήθη, ανέβηκαν στο φούξια γοβάκι - συντριβάνι στον προαύλιο χώρο του σπιτιού της γνωστής κούκλας και τα έβαλαν με την εταιρία Mattel.

Οι ακτιβίστριες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών, κρατούσαν αναμμένο πυρσό, σε σχήμα σταυρού με μια κούκλα Μπάρμπι πάνω σε αυτόν… την οποία πυρπόλησαν αργότερα.

Θέλησαν έτσι να περάσουν μηνύματα εναντίον της εμπορευματοποίησης της γυναικείας εικόνας και εναντίον της θρησκείας.

«Η ναζιστική αντίληψη της Mattel δημιουργεί σκόπιμα μια κούκλα που επιβάλλει και έχει τον έλεγχο όχι μόνο της εξωτερικής εμφάνισης των κοριτσιών της νέας γενιάς, αλλά και του ρόλους τους, δίνοντάς τους λόγους για να φροντίζουν διαρκώς την εμφάνισή τους και το σπίτι» ανέφεραν οι Femen.

To πρώτο σπίτι της Μπάρμπι στον κόσμο εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Βερολίνο. Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί ένα συντριβάνι σε σχήμα μεγάλης γόβας, ενώ για να φτάσεις στην κεντρική είσοδο του κτιρίου των 2.750 τ.μ. ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια μίας ροζ σκάλας.

Μέσα στη βίλα υπάρχει κουζίνα για να ψήνεις κέικ, ένα σαλόνι με πιάνο, ενώ η ντουλάπα με τα 250 ζεύγη παπουτσιών είναι προσβάσιμη με τα πόδια. Στον εικονικό κόσμο της Μπάρμπι είναι ακόμη και το φως ροζ.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~G3vWF$2m1

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply