Και οι Femen στο πλευρό των Τούρκων διαδηλωτών

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen της Γαλλίας "ξαναχτύπησαν", εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους Τούρκους διαδηλωτές μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Έχοντας ζωγραφισμένη την τουρκική σημεία στο ακάλυπτο στήθος τους, οι νεαρές γυναίκες δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα των Τούρκων πολιτών για ελευθερία έκφρασης στη χώρα τους.

"Οι Femen τάσσονται υπέρ των διαδηλωτών της Τουρκίας. Οι διαδηλωτές δεν φοβούνται τα δακρυγόνα, τις σφαίρες και τη βία της αστυνομίας. Οι Femen στηρίζουν τον αγώνα της απελευθέρωσης των Τούρκων από την τουρκική κυβέρνηση. Όπως κι εσείς, είμαστε κατά του Ισλαμισμού της Τουρκίας. Δεν μπορούν να κόψουν τα δικαιώματά σας, όπως κόβουν τα δέντρα στην πλατεία Ταξίμ. Γυναίκες της Τουρκίας, ενώστε τις δυνάμεις σας και αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας και την ελευθερία της χώρας σας", ανέφεραν τα μέλη της Femen και κατέληξαν, φωνάζοντας όλες μαζί: "Όχι στον Ισλαμισμό, ναι στην ελευθερία".


Δείτε το βίντεο:

Οι ακτιβίστριες της Femen έχουν παρελθόν με την Τουρκία. Στις 8 Μαρτίου είχαν διαδηλώσει στην Κων/πόλη με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η Hürriyet υπενθύμισε το περιστατικό με ένα φωτορεπορτάζ από τις ετοιμασίες των ακτιβιστριών.

Πηγή φώτο: DAILY NEWS photo, Emrah GÜREL

Via: nooz.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gllLH$302

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply